Güzelyurt Belediyesi Şehir Tiyatrosu

1992 yılında bazı sanat severlerin girişimleriyle kurulan ve 11 yıl çalışmalarını sürdüren Güzelyurt Özel Sanat Derneği ekibi bugünkü Şehir Tiyatrosunun ayağını oluşturuyor. O dönemde derneğe öncülük eden değerli yazarlarımızdan Bekir Kara Güzelyurt Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun başına geçer. Gönüllü bir kuruluş olduğu için her sezon oyuncu kadrosu yenilenen Şehir Tiyatrosu, oyunlarını sadece Güzelyurt halkı için değil tüm ülke genelinde çıktığı turnelerde sergiliyor. Güzelyurt Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Tiyatro Günlerinde” yeni bir oyunla izleyicinin karşısına çıkan Şehir Tiyatrosu, sahneledikleri oyunlarla büyük beğeni topluyor.

“Londralı”, “Hadi Öldürsene Canikom” “Hasret” , “Deli ile Deccal”  "İsden Pasdembo",  "Eski Kocam", "Keklik", "Adını Siz Koyun" ve "Dedemin Paracıkları" adlıoyunlarıyla büyük beğeni toplayan Şehir Tiyatrosu, yurtiçi turneleri yanı sıra davet üzerine gittikleri Londra ve Tarsus’ta da bazı oyunlarını sahneleyerek ülkemizi ve belediyemizi en iyi şekilde temsil etmiştir.

Güzelyurt Belediyesi Şehir Tiyatrosu

Yönetmen: Bekir Kara