Bu sayfayı yazdır
Cuma, 21 Şubat 2020 13:26

Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre Özçınar’ı Ziyaret Etti

Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre bugün saat 10:00’da Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Töre “Güzelyurt KKTC’nin Vazgeçilmez Bir Parçası”

Zorlu Töre basına yaptığı açıklamada Güzelyurt’un şehirleşen önemli bir (narenciye ve meyve çeşitliliği bakımından) üretim bölgesi olduğuna dikkat çekerek,   Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin vazgeçilmez bir parçası olduğunu vurguladı.

Her bölgede olduğu gibi Güzelyurt’un da sıkıntıları olduğuna işaret eden,  Töre, Güzelyurt’un üniversite ve yatırımlarla gelişmekte olan bir yer olduğunu ve daha da gelişme göstereceğini söyledi.  Özçınar’ın çalışkanlığı ve tecrübe birikimiyle sorunların ütesinden geleceğini söyleyen Zorlu Töre Meclis ve Hükümet olarak Güzelyurt ve Lefke bölgesine daha çok önem verilmesi gerektiği kaydetti.

Özçınar “Güzelyurt’un Tartışılmasına Müsaade Etmemeliyiz”

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da kabulde yaptığı açıklamada Güzelyurt’un sürekli tartışılmasına müsaade edilmemesi gerektiğini, artık tartışılacak bir konumda olmadığına dikkat çekerek, kentin 2030-2050’leri  yaşamak için planlandığını dolayısıyla tartışmanın bir anlamı olmadığını vurguladı.

Belediye hizmetlerinin verilmesinde en önde gelen belediye olduklarını kaydeden Özçınar, bütçe olanakları çerçevesinde halka en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını söyledi.

Güzelyurt Belediyesi’nin devam eden projeleriyle ilgili Zorlu Töre’ye bilgi veren Özçınar Atıksuyun tarımda kullanılması projesinin devam ettiğini ve  proje kapsamında inşa edilen 100 bin metre küplük gölet ile elde edilecek suyun tarım alanında kullanılacağına dikkat çekti.

Belediyelerle ilgili Mecliste tartışılacak her yasa için Belediyelerinde söz sahibi olunmasını isteyen Özçınar,  Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. 

Okunma 3786 defa