Cuma, 20 Kasım 2020 15:55

CTP KADIN ÖRGÜTÜ ÖZÇINAR’I ZİYARET ETTİ

CTP Kadın Örgütü Başkanı Sıla Usar, yönetim kurulu ile birlikte bugün saat 10:30’da 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü kapsamında Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ı ziyaret etti.

Usar, yerel yönetimlerin şiddetle mücadelede önemli görevleri olan kurumlar olduğunu savunarak, CTP Kadın Örgütü’nün bu konuyla ilgili görüşlerini belirtmek ve kadın dostu bir kentte yaşamak için belediyelerin yaptığı çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunmak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. Kadın erkek eşitliği olmasına rağmen çocuk, yaşlı ve engelli bakımının hep kadınlara kaldığına dikkat çeken Sıla Usar Güzelyurt Belediyesi’nin kadınlara yönelik projelerini sordu.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ın yapmış olduğu çalışmaları yakından takip ettiğini ve takdir ettiğini belirten Usar kadın hakları ile ilgili her türlü işbirliğine hazır olduğunu ve toplumsal cinsel eşitlik eğitiminin verilmesi gerektiği görüşünü vurguladı.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü’nün kadına şiddete karşı duruş günü olduğuna işaret ederek, Belediye’nin kadınlara yönelik yapmış olduğu çalışmaları aktardı. 1989-1999 yıllarında 60 yaş ve üzeri üyelerin yer aldığı Sosyal Hizmet Birimi’nin oluşturulduğunu ilk yıllarda 10 üyesi varken bugün üye sayısının 1200’lere ulaştığını söyleyen Özçınar,  Sosyal Hizmet Birimi’nin yılın 12 ayı kişisel bakım, sosyal ve kültürel alanlarda faaliyet gösterdiğini pandemi dolayısıyla bu hizmetlere ara verildiğini anlattı.

Yine Kadınlara yönelik kapalı spor merkezi oluşturularak 2008 yılında Kadınlar Gününde hizmete girdiğini kaydeden Özçınar,  kadınların el emekleriyle yaptığı el işlerinin Kapalı Çarşı içerisinde yer alan Güzelyurt Belediyesi’nin “Ele Emeği Göz Nuru” mağazasında satışa sunularak ekonomilerine katkı yaptıklarını söyledi. Özçınar Güzelyurt Belediyesi olarak kadınlara yönelik projelerinin devam edeceğini söyledi.

        

 

Okunma 1800 defa

sikayet

gazete



Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi

Kıbrıs Tüp Bebek Hastanesi