Cuma, 13 Ocak 2017 11:02

Ataoğlu Güzelyurt Katı Atık Transfer İstasyonunda İncelemelerde Bulundu

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Bakanlık Müsteşarı Bülent Arkın ile birlikte Güzelyurt’ta katı atık transfer İstasyonunda incelemelerde bulundu.

Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu ile Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar bölgedeki evsel atık sorunun çözümüne yönelik çalışmalar ile ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

Ataoğlu,  Lefke ve Güzelyurt Belediyeleriyle müşterek bir protokol ile evsel atıkların Güngör’e taşınması için gerekli çalışmanın yapılacağını belirterek, bu konuyla ilgili finansman çalışmalarına başlandığını söyledi. Ataoğlu Lefke Belediyesinin günlük olarak evsel atıklarını transfer istasyonunda konuşlandırılacak olan treyler’ler vasıtası ile Güngör  Depolama tesisine aktarabileceğini belirterek, böylece her iki ilçede evsel atık sorununun ortadan kalkacağını söyledi.

Bu amaç için gerekli olan 500.000 TL  kaynağın yaratılacağını ifade eden Ataoğlu, yeni hedeflerinin inşaat atıklarının geri dönüşümle kullanabilirliğinin sağlanması olduğunu belirtti.

kultur-evi

Trip Rent a carKıbrıs Oto KiralamaKıbrıs Araç KiralamaNoyanlar Estateİnce EstateTüp Bebek KıbrısTüp Bebek Merkezi - KıbrısTosbik