Salı, 28 Şubat 2017 09:53

Güzelyurt Devlet Hastanesi'nin temeli atıldı

Güzelyurt Devlet Hastanesi'nin temeli atıldı. 17 dönüm üzerine kurulacak hastanenin 15 bin 500 metrekare büyüklüğünde, tüm ana branşları barındıracak şekilde 120 odalı ikinci basamak hastane olacağı belirtildi.

Törende konuşan Başbakan Hüseyin Özgürgün, Güzelyurt bölgesine hayati değer katacak ve yıllardır beklenen Güzelyurt Hastane Projesi'ni hayata geçirmenin mutluluğunu paylaştıklarını vurguladı. Özgürgün, bölgeye 120 yatak kapasiteli, tam teşekküllü bir hastane kazandırmak için ilk adımı temel atma töreniyle attıklarını belirtti. Başbakan Özgürgün, "Bu ve buna benzer temeller Kıbrıs Türkü'nün bu topraklara çok daha sağlam kökleşmesinin ifadesidir. Bu vesileyle, bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese ve katkılarından dolayı Anavatan Türkiye hükümetine teşekkürlerimi sunarım" şeklinde devam etti. Başbakan Hüseyin Özgürgün, sözlerini şöyle sürdürdü: "Güzelyurt'un verileceğine dair söylentilerin yıllarca dillendirildiğini, bu hayali kuranların artık uyanmaları gerektiğine dikkat çekmiştim. Bu vesileyle bir kez daha tekrarlamakta yarar görüyorum. Güzelyurt, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti toprağıdır, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ve Kıbrıs Türk Halkı'nın en önemli, en değerli bölgesidir. Bu gerçekler ışığında bugüne kadar yaratılan önyargıların ve bölgeye ilişkin belirsizlik durumunun gerçek dışı olduğunu artık herkes anlamalıdır. Kıbrıs Türk halkının temel haklarını, refahını, mutluluğunu, geleceğini yıllarca gasp eden, değişmeyen Rum zihniyetinin bugünkü sözcüsü Rum lider Anastasiadis de bu gerçekleri çok iyi anlamalıdır."

Başbakan Hüseyin Özgürgün, hükümet tarafından hazırlanan ve bölge yaşamına olumlu katkılar sağlayacak projelerin birer birer hayata geçirilmesiyle Güzelyurt'un canlılık kazanacağı, insanların yüzünün güleceği ve bölgenin hızla gelişip kalkınacağına yürekten inandığını belirtti. Özgürgün, Güzelyurt halkının da bu güven ve inançla bundan sonra bölgesine ve topraklarına daha da sıkı sarılacağından emin olduğunu vurguladı.

Fidan da dikildi

Sağlık Bakanlığı tarafından "Hayaldi gerçek oldu" sloganıyla düzenlenen Güzelyurt Hastanesi'nin temel atma törenine Başbakan Hüseyin Özgürgün de katıldı. Özgürgün, eşi Dilek Özgürgün ile birlikte günün anısında hastanenin inşaat alanına narenciye fidanı dikti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan temel atma töreni, konuşmalar, plaket takdimi, fidan dikimi ve temel atmayla tamamlandı. Güzelyurt Hastanesi temel atma törenine, Başbakan Özgürgün'ün yanı sıra Sağlık Bakam Faiz Sucuoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, milletvekilleri, belediye başkanları, bürokratlar, sivil toplum örgütleri, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar Başbakan Özgürgün'e Güzelyurt Sivil Toplum Platformu Başkanı Şinasi Özdeş de Sağlık Bakanı Sucuoğlu'na plaket takdim etti.

Faiz Sucuoğlu

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ise konuşmasında, uzun süredir gündemde olan hastanenin nihayet temelin atıldığını belirterek. 17 dönüm üzerine kurulacak hastanenin 15 bin 500 metrekare büyüklüğünde olacağını ve tüm ana branşları barındıracak şekilde 120 odalı ikinci basamak hastane olacağını kaydetti. Hükümet olarak gururlu bir günü yaşadıklarını belirten Sucuoğlu, Başbakan Özgürgün öncülüğünde ülkeye yatırımların süreceğini vurguladı. Lefkoşa, Lefke ve İskeleye hastane hedeflerini her zaman dile getirdiklerini ve "her ilçeye bir hastane" dediklerini hatırlatan Sucuoğlu, bu hedefi gerçekleştireceklerine inanç belirtti. Sucuoğlu, bölgede ciddi ve kaliteli sağlık hizmetine ihtiyaç olduğu gerçeğiyle yola çıktıklarını kaydetti.