Perşembe, 23 Mart 2017 17:08

Dilekler Ticaret Şti Ltd’e Ait Soğuk Hava Deposunun Açılışı Gerçekleşti

Dilekler Ticaret Şti. Ltd’in narenciye ürünlerinin depolanması amaçlı olarak inşaa ettiği soğuk hava depolarının açılış etkinliği bugün saat 14:00’da yapıldı

Etkinliğe Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, AB Program Destek Ofisi Kırsal Kalkınma Sorumlusu Michael Bullen,  ve narenciye sektör elemanları katıldı.

ÖZÇINAR

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar etkinlikte yaptığı konuşmada Dilekler Ticaret’in bu sektöre yaptığı önemli yatırımlardan dolayı yürekten kutlayarak, Dilekler Ticaretin kendi özkaynakları ve Avrupa Birliği katkıları ile  yapılan soğuk hava deposunun ülkemiz hava koşullarında ve bu sektörde büyük ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Elektrik maliyetlerinin yüksek olduğu ülkemizde güneş panelleriyle elektrik tasarrufu bakımından şirketlerin desteklenmesi gerektiğine inanan Özçınar, kendi ürünümüzü kendi ülkemizde depolamanın önemine değindi.  Özçınar Güzelyurt ovasının tarımsal verimlilik açısından ekonomik yönden büyük önem arz ettiğine vurgu yaptı.

BULLEN

AB Program Destek Ofisi Kırsal Kalkınma Sorumlusu Michael Bullen, Dilekler Ticaret’in çok önemli bir projeye imza attığını ve böylelikle sektör kapasitesini ciddi anlamda iyileştirdiği söyledi. Kıbrıs Türk toplumunun Avrupa Birliği mali yardım finansman projesi içerisindeki 250 proje içerisinden birinin de Dilekler Ticaret’in projesi olduğunu belirten Bullet, geçen 10 yıllık sürede 14 milyon Euro’luk katkı yapıldığını belirtti. Bullet,  Hibe çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

ORHAN DİLEK

Dilekler Ticaret Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 1990’lı yıllardan beri Güzelyurt’taki belirsizliğe rağmen yatırım yaptıklarına dikkat çekerek, hedeflerini gerçekleştirdiklerini söyledi. Narenciye muhafaza şartlarını iyileştirmesi amacıyla Avrupa Birliği katkılarıyla 620 m² kapalı, 920 m² lik açık alana oturtulan uzaktan izleme sistemli soğuk hava deposunun yapıldığını belirten Dilek, Deponun kapasite ve özellikleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Gökhan Saraç

Kuzey Kıbrıs Narenciye İhracatçılar Birliği Başkanı Gökhan Saraç da konuşmasında Avrupa Birliği’nin desteğine teşekkür ederek, KKTC’nin AB toprağı olduğunu anımsattı. Dilekler Ticaret’in babadan oğula narenciye sektörüne büyük hizmet verdiklerini vurgulayan Saraç, Avrupa Birliği’nin elektriğin yüksek maliyetli olduğu ülkemizde bu tür projelerde güneş enerjisi kullanılması için de teşvik vermesi talebinde bulundu.

kultur-evi