Çarşamba, 26 Nisan 2017 13:48

“Temiz Düşün” Projesi Bugün Güzelyurt’taydı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülen “Temiz Düşün” çevre temizliği ve çevre koruma projesi kapsamında bugün saat 10.00’da Kalkanlı Piknik Alanında temizlik yapıldı.

Etkinliğe Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Gönyeli Belediye Başkanı ve Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Benli, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Rektörü Prof. Dr. Nazife Baykal, sivil toplum kuruluş temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve Güzelyurt Belediye personeli katıldı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı etkinlik öncesi yaptığı konuşmada herşeyin düşüncede başladığını düşünmediğimiz hiçbirşeyin yaşama geçirilemeyeceğini söyledi.  Yerel yönetimlerin gerekli temizlik çalışmalarını rutin olarak yürüttüklerine işaret eden Akıncı, “biz kirletelim, belediye temizlesin” mantığıyla hareket edilmemesini kaydederek,  projenin esas amacını temizlik konusunda farkındalık yaratması olarak açıkladı. Bugün burada yapılan temizlik sonrası 1 Mayıs’ta yapılacak piknikte kendi kendimizi sınayacağımızı belirten Akıncı, temiz bulabilmek için “temiz bırakmak lazım kirletmemek lazım” diye konuştu. Toplumsal projelerde başarı için ödül ve cezanın ele alınması gerektiğini, caydırıcılığın önemli olduğunu vurgulayan Mustafa Akıncı, “çevreyi kirletmenin bir bedeli olmalı” diyerek sözlerini tamamladı.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da bugün yapılan bu etkinlikle piknik alanlarının ve çevrenin temiz tutulması yönünde önemli bir mesaj verildiğini belirterek, yaşadığımız bölgeyi temiz tutmak ve kirletmemeyi ilke edinmemiz gerektiğini savundu. Özçınar, 1 Mayıs’ta ve daha sonraki günlerde burada yapılacak pikniklerde çevrenin temiz tutulması yönünde vatandaşlara çağrı yaptı.

Gönyeli Belediye Başkanı ve Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Benli de 6 farklı bölgede 28 belediyenin projeye destek verdiğini belirterek, projenin bugün batı bölgesinde yapıldığını, önümüzdeki günlerde de kuzey ve güney mesarya’da yapılacağını anlattı.