Salı, 02 May 2017 09:40

Özçınar Mesir Festivali’ne Katıldı

Güzelyurt Belediyesi 477. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’ne katıldı.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ve Meclis Üyelerinden oluşan bir heyet 28-30 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleşen Festivale katılarak çeşitli temaslarda bulundu.

Program kapsamında Manisa Mesir Macunu Festivali’ne katılan konuklara ve kardeş belediyeler onuruna düzenlenen kokteylde protokol üyeleri tarafından Manisa’nın simgelerinden oluşan hediyeler konuklara takdim edildi.  Özçınar, Festival kapsamında konser, yarışma ve Türk yemekleri resepsiyonuna katıldı.

Manisa’da 477 yıldır süregelen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, Sultan Camii minare ve külliyelerinden halka 6 ton şifalı mesir macununun saçılmasıyla son buldu.

Rengarenk kortejle başlayan festivalin finali, protokol üyelerinin mesir macunlarını saçmasıyla sona erdi. Geleneksel törene yerli ve yabancı binlerce insan tanıklık etti.