Pazartesi, 15 May 2017 12:42

Özçınar Büyükçekmece 1. Uluslararası Yerel Yönetimler Kongresi’ne Katıldı

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar Büyükçekmece Belediyesi’nin daveti üzerine Büyükçekmece 1. Uluslararası Yerel Yönetimler Kongresi’ne katıldı. Büyükçekmece Tüyap Palas’ta yapılan kongreye çok sayıda bilim insanı ve yerel yönetici katıldı.

Büyükçekmece Belediyesi ile Marmara Belediyeler Birliği’nin işbirliğiyle “Belediyelerin Geleceği ve Yeni Yaklaşımlar” teması ile gerçekleştirilen kongre 14-15 Mayıs olmak üzere iki gün sürdü.

Özçınar’dan Hasan Akgün’e Teşekkür

Güzelyurt Belediye Başkanı Özçınar Büyükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği 1. Uluslararası Yerel Yönetimler Kongresinde kendisine gösterilen yakın ve sıcak ilgiden dolayı teşekkür ederek, iki kent arasında samimi duygularla pekişen dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin kendisini çok mutlu ettiğini ifade etti.

“Bilimsel bir çalışma ortaya koyacağız”

Büyükçekmece 1. Uluslararası Yerel Yönetimler Kongresi’nin açılış töreninde konuşan Kongre Başkanı ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 42 yılını yerel yönetime vermiş bir belediye başkanı olarak yerel demokrasi ile uğraşmayı meslek edindiğini bunun için de böyle bir kongreyi planladıklarını belirterek; “Amacımız Türk yerel demokrasisinin, dünü, bugünü ve geleceğini birbirinden değerli bilim insanı ve konusunda uzman kişiler ve belediye başkanlarıyla tartışmak, Türk ve Avrupa yerel yönetimlerinin sorunlarını ve farklılıklarını bilimsel bir çalışmayla ortaya koymaktır” dedi.

Belediyelerin geleceği tartışıldı

Yapılan açılış konuşmalarının ardından “Belediyelerin Geleceği ve Yeni Yaklaşımlar” konulu bir panel gerçekleştirildi.

kultur-evi