Çarşamba, 07 Haziran 2017 13:15

Sucuoğlu Güzelyurt Devlet Hastahanesi İnşaatında İncelemelerde Bulundu

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu bugün Güzelyurt’a gelerek sırasıyla Güzelyurt Devlet Hastahane İnşaatı, Güzelyurt Belediyesi, Güzelyurt Sağlık Merkezi ve Kapalı Çarşı’yı ziyaret ederek inceleme ve temaslarda bulundu.

Sucuoğlu’na Hastahane inşaatında Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Bağımsız Milletvekili Menteş Gündüz, CTP Güzelyurt Milletvekili Hüseyin Erçal eşlik etti.

Faiz Sucuoğlu Hastahane inşaatında basına yaptığı açıklamada inşaatın süratli gittiğini bileterek, bu yatırımın Güzelyurt için önemli bir hizmet olduğunu ve bu bölgede yaşayan insanlara ve öğrencilere hitap edecek tam teşekküllü bir Hastahane olacağını söyledi. Sağlık hizmeti anlamında devletin ve hükümetin bu bölgeye sahip çıktığını ve bu yatırımların psikolojik olarak burada yaşayan insanları motivasyon ettiğini söyledi. Sucuoğlu Hastahanenin ikinci etabı için ihale hazırlıklarına başlandıklarını belirterek, Hastahanenin öngörülen süreden daha erken hizmete girebileceğine dikkat çekti. Açılacak olan hastahanede  doktor sıkıntısı yaşanmayacağını belirten Sucuoğlu, yurtdışında olan Kıbrıslı Türk ve Türkiyeli birçok doktorun başvuruda bulunduğunu söyledi. Güzelyurt Devlet Hastahanesinin 60 oda 120 yatak kapasiteli olacağını anımsatan Sucuoğlu, her ilçeye bir hastahane yapılmasının öngörüldüğünü Karpaz’a 35 yataklı hastahane, Lefke’ye de turizm sağlık kompleksi projeleri olduğunu anlattı. Lefkoşa’ya  yeni hastahane yapılması için Türkiye ile temasların tamamlandığını, Isparta Şehir Hastahanesi’nin örnek alınarak yasanın meclisten geçmesiyle, Temmuz ayı gibi Türkiye’de Hastahane projesinin  sunulacağını söyledi.

ÖZÇINAR

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da Güzelyurt Devlet Hastahane inşaatının beklenenden daha önde gitmesinin sevindirici olduğunu belirterek, bölgeye yapılan ileriye dönük yatırımların devletin varlığının bir göstergesi olarak nitelendirdi.

Bölgede yaşanan değişim ve gelişime paralel olarak Üniversite ve hastahane yolu üzerinde yaya ve yürüyüş yolu yapımı için ihaleye çıkılacağını kaydeden Özçınar, bölgede yapılan yatırımların ihtiyaç olduğu gibi sevindirici de olduğuna işaret etti.  Değişime ve gelişime bağlı olarak Güzelyurt’un 25 bin olan nüfusun 10 bin daha eklenerek 35 bine çıkacağını ve bu yapıya hizmet edecek yönde çalışmalar yapılması gerektiğini savundu.

GÜNDÜZ

Bağımsız Milletvekili Menteş Gündüz Güzelyurt’a hastahane yapılması konusunda çok badireler atlatıldığını anımsatarak, girişimci, tuttuğunu koparan bir kişi olan Sağlık Bakan Faiz Sucuoğlu’nun hastahane yapılmasındaki kararlılığını övdü.

İnşaatı devam eden Güzelyurt Devlet Hastahanesi’nde diyaliz ve kardiyoloji bölümlerinin de açılacak olmasının hem bölge halkı, hem de Lefkoşa Nalbantoğlu Devlet Hastahanesi için bir rahatlama olacağına dikkat çekti.  Hastahanenin yapılmasında Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ın büyük katkısı olduğunu ve Güzelyurt’taki Sivil Toplum Örgütlerinin el ve gönül birliğiyle inanarak büyük mücadele verdiğini belirtti.

ERÇAL

CTP Güzelyurt Milletvekili Hüseyin Erçal da yılllardan beri bu bölgeye bir hastahanenin ihtiyaç olduğunu kaydederek, bu noktaya gelmenin kolay olmadığını ve insana yapılan ciddi bir yatırım olduğunu kaydetti. Siyasi parti gözetmeksizin bu tür projelere destek vereceğini belirten Erçal el birliği ile bu tip yatırımlara gerçekten emeği geçen herkese teşekkür etti.