Pazartesi, 12 Haziran 2017 12:51

KEÇİÖREN’DE YAVRUVATAN COŞKUSU

Keçiören Belediyesi tarafından bu sene 8.'si düzenlenen Uluslararası Ramazan Etkinliklerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti coşkusu yaşanırken, Keçiörenli'lerin yavru vatana ilgisi büyük oldu.

Kıbrıs ve Konya Kültür Evlerinin açıldığı ve Kalaba Kent Meydanı'nda düzenlenen gecede Kıbrıs kültürüne ait yiyecek ve içecekler ikram edildi.

Geceye Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Meclis İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, KKTC Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut, KKTC Ankara Büyükelçiliği Eğitim-Kültür Ateşesi Canev Englkıran, KKTC Ankara Konsolosu İkinci Sekreteri Huriye Hançerli, Pakistan Ankara Büyükelçisi Sohail Mahmood, Ak Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, KONEV Başkanı Vali Hakkı Teke, Meclis Üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BÜYÜKELÇİ FAZIL CAN KORKUT

KKTC Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut "Türkiye ne kadar güçlüyse KKTC de o kadar güçlüdür. Ne mutlu bize ki her zaman, her koşulda bizi destekleyen bir ana vatanımız var diye konuştu.

MUSTAFA AK

Türkiye ile KKTC arasındaki ilişkilerin anne ile kuzusu arasındaki ilişkiye benzediğini ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise "Bizim yavru vatanımızla tarihimiz,  geçmişimiz, geleceğimiz bir... Evinize hoş geldiniz... Ayrıca bugün Konya Evini de açtık, hemşerilerime de teşekkür ediyorum. Bir tarafta Konya, bir tarafta Kıbrıs... Anadolu’nun güzellikleri bir tarafta,  sınırları aşan coğrafyamızın güzellikleri diğer tarafta...  Bizim sınırlarımız Misak-ı Milli ile çizilmiş olsa da geçmişimiz, tarihimiz ve bağlarımız bu sınırların çok daha ötesinde... Bu bağlarımızı korumaya da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

MAHMUT ÖZÇINAR

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da biz kardeşiz sloganıyla düzenlenen Uluslararası Ramazan Etkinliklerine konuk olmaktan çok mutlu olduklarını ifade ederek "Keçiören, zenginlikleri bir araya getiriyor. Ebediyete kadar kardeşliğimiz devam edecek ve biz de bu kültür zenginliklerini paylaşmaya devam edeceğiz. Birlikteliğimizle gelecek nesillere de örnek olacağız. "diye konuştu.

10 ŞANSLI KİŞİ SANDIK KAZANDI

Kıbrıs oyun ekibinin sahne aldığı gecede izleyiciler de şarkılar söylenirken ellerindeki Kıbrıs ve Türk bayraklarını salladılar. Turgay Salim ve ekibinin Kıbrıs türkülerinin söylediği bölümde folklor ekibi de danslarıyla sanatçılara eşlik etti. Bu sırada oyun ekibinin ricasını kıramayan protokol heyeti de oynayanların arasına katıldı. Ayrıca gecede yapılan çekilişte 10 şanslı kişi Kıbrıs kahvesi, Kıbrıs lezzetleri ve kahve makinasının yer aldığı sandıkların sahibi oldu. Programın sonunda protokol heyeti arası hediyeleşme merasimi sonrası toplu hatıra fotoğrafı çekimi gerçekleşti.