Salı, 26 Eylül 2017 11:03

Güzelyurt AKM Yenileniyor

Bölgedeki okul, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve bölge dışındaki birçok kuruma hizmet veren Güzelyurt Atatürk Kültür Merkezi yenileniyor.

Güzelyurt Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi İlave ve Tadilat projesi için sözleşmeler imzalandı. 22 Eylül 2017 Cuma günü Gersa Counstruction Ltd. direktörü Savaş Gerçek ile Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar arasında imzalanan sözleşmenin ardından bina (AKM) 20 Aralık 2017 tarihinde teslim edilecek.

AKM İlave ve Tadilat Projesi kapsamında 90 m² olan mevcut fuaye bölümü büyütülerek, 270 m²’ye çıkarılacak. Salonun çatısına özel yalıtım malzemesi kullanılarak çatıda su yalıtım membranı oluşturulacak.

Güzelyurt Belediyesi çağdaş belediyecilik kapsamında bedensel engelli vatandaşların salonun girişine kadar girebilmelerini sağlayacak yeni bir düzenleme yapacak. Engelli vatandaşların kullanacağı bir de tuvaletin ekleneceği projeyi, yüklenici firma 90 günde teslim edecek.

Yaklaşık 650.000 TL maliyetli Projenin finansmanı, TC Kalkınma ve Ekonomi Ofisi’nin katkısı ve Belediyenin Özkaynaklarından sağlanacak.