Pazartesi, 16 Ekim 2017 11:46

Türkiye’den Gelen Kardeş Okul Özçınar’ı Ziyaret Etti

Güzelyurt Türk Maarif Koleji ülkemizde gelen kardeş okulu Antalya Adem Tolunay Anadolu Lisesi ile birlikte gezi programları kapsamında bugün Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ı makamında ziyaret ettiler.

Güzelyurt TMK Müdürü İsmail Kaşot ziyarette yaptığı açıklamada KKTC Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapmış olduğu protokole dayalı Türkiye’de bulunan 20 okul ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki okulların kardeş olduğunu anlattı.

İmzalanan protokolün ardından Güzelyurt TMK ile kardeş olan Antalya Adem Tolunay Anadolu Lisesi’nin ilk kez ülkemize ziyarete geldiğini, kendilerinin de Kasım ayında da Antalya’ya gideceklerini söyledi.  2 okul arasında sosyal, kültürel ve akademik olarak ilişkilerin gelişeceğini belirten Kaşot, okulun ülkemizde bulunduğu süre içerisinde tarihi ve coğrafik güzelliklerini keşfedeceğini ve burada görev yapan yetkililerle görüşme fırsatı bulacağını belirtti.

Özçınar

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da belediyelerde olduğu gibi okullar arası kardeşliğinde çok önemli olduğunu belirterek, bunu hayatımızın bir parçası olarak nitelendirdi. Özçınar iki okulun bir birbirini daha iyi tanıma fırsatı bulacağını belirterek, ilişkilerin gelişerek devam etmelerinin en büyük hedefi olmaları gerektiğini savundu.

Özçınar konuk ekiple sohbet ederek, Kıbrıs’ın tarihi hakkında bilgiler paylaştı.