Çarşamba, 08 Kasım 2017 16:27

Özçınar Çalışmaları Yerinde İnceledi

Güzelyurt Belediyesi Park Bahçe Birimi ekipleri kent genelinde yeşil alan ve çevre düzenleme çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

Park Bahçe Birimi ekipleri yeni açık pazar alanı,  kent meydan projesinin yapıldığı bölgede bulunan yeşil alanlarda ve Şahinler çemberinde çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirdi.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, dün Birimin yapmış olduğu yeni yeşil alanların düzenlenmesi, ağaçların bakım ve budanması çalışmalarını yerinde inceledi.

Çalışmalar kapsamında yeni açık pazar alanının ve kent park projesinin yer aldığı bölgede ağaçlar budanarak, bakımları yapıldı.

Çalışmalar kapsamında ayrıca Güzelyurt-Lefkoşa çift şerit yol güzergâhında belediye sınırlarına ait tüm çemberlerde olduğu gibi Şahinler Çemberine yeni bir peyzaj çalışması yapılıyor.

Özçınar yapılan düzenlemeyi yerinde inceleyerek, çalışanlardan bilgi aldı.  Sarı taşlarla bölümlere ayrılan çemberin bir kısmı yeşil alan bir kısmı da çakıl taşlarından oluşacak.

Birim, kent merkezi genelindeki park, bahçe, kavşak ve refüjlerin kış mevsiminde de rengarenk görünümünün sağlanması amacıyla mevsim şartlarına uygun çiçeklendirme çalışmalarına devam ediyor. Çiçeklendirme çalışmalarında özellikle bölgemiz iklimine uyum sağlayan çeşitleri kullanıyor.

Güzelyurt Belediyesi, Park Bahçe Birimi hava koşulları ve mevsimsel değişikliği koşullarına göre bakım çalışmalarını yürütmeye devam edecek.