Pazartesi, 13 Kasım 2017 15:13

Özçınar UCLG-MEWA Komite Eş Başkanı Seçildi

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, UCLG-MEWA Komite Eş Başkanlığına seçildi.

Güzelyurt Belediyesi’nin de üyesi olduğu Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Sosyal İçerme Komitesi’nin ilk toplantısı sekiz ülkeden yerel yönetim temsilcilerinin katılımı ile 17 Ekim 2017 UCLG-MEWA Sosyal İçerme Komitesi Başkanı Beylikdüzü Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Komitenin mevcut eş başkanların yanı sıra bu toplantıda Güzelyurt Belediyesi, Amman Belediyesi ve Saida Belediyesi Komite eş başkanı olarak seçildi.

UCLG-MEWA Irk ve toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik etmeyi; uluslararası yasalara aykırı ve/veya teşkilatın temel kural ve değerlerine ters düşen ayrımcılığın tüm biçimlerine karşı mücadele etmeyi ve iyi yönetişim sürdürülebilirlik ve sosyal içerme ilkelerine dayanarak toplum için ekonomik, sosyal, kültürel, mesleki gelişim ve çevresel kalkınmayı sağlamayı amaçlıyor.