Pazartesi, 19 Mart 2018 12:23

Çanakkale Şehitleri Güzelyurt’ta Anıldı

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle Güzelyurt Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene katıldı.

Protokol sırasına göre anıta çelenklerin konulmasıyla başlayan törende 1 dakikalık saygı duruşu, saygı atışının ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Törende Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri 49. Alay Komutanlığı adına Piyade Üsteğmen Serkan Kılıç ve Kaymakamlık adına Barış İlkokulu Öğretmeni Gizem Volkan günün anlam ve önemini belirten bir konuşama yaptı.

Çanakkale Zaferi’nin öneminin ve Yüce Türk Ulusunun göstermiş olduğu şanlı mücadelenin anlatıldığı konuşmalarda, canı pahasına toprağına sahip çıkan şehitler saygıyla anıldı.

Tören, Barış İlkokulu öğrencilerinin okuduğu “Çanakkale Şehitleri” adlı şiir ve koronun seslendirdiği “Çanakkale Geçilmez” temalı şarkılarının ardından sona erdi.