Cuma, 13 Temmuz 2018 11:44

KK Narenciye Üreticiler Birliği Özçınar’ı Ziyaret Etti

Kuzey Kıbrıs Narenciye Üreticiler Birliği bugün Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Kuzey Kıbrıs Üreticiler Birliği Başkanı Turgut Akçın Güzelyurt Belediyesi’nin Arıtma Tesisinde geri dönüşüm suyunun tarımsal alanda kullanılmasına yönelik yapacağı projeyle yakından ilgilendiklerini belirterek, projenin tamamlanmasıyla 4-5 bin dönüm narenciye alanın sulanacağını anımsattı.

Projenin takipçisi olacaklarını belirten Akçın, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ı yeniden seçilmesinden dolayı tebrik etti.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da Güzelyurt Belediyesi’nin hayata geçirdiği Kanalizasyon ve Arıtma Tesisi projesi’nin ülke geneline bakıldığında birçok Belediye’de bulunmadığını ancak Güzelyurt’ta yapılan kanalizasyon ağının Bostancı’ya dahil yapıldığı anımsattı. Kanalizasyon ağını verimli şekilde kullanması bakımından projenin ikinci ayağı olan geri dönüşüm ve tesisin kapasitesinin artırılması projesinin AB tarafından onaylandığını kaydeden Özçınar, suyun geri dönüşüm olarak tarımsal amaçlı kullanılması için 100.000 tonluk 7.5 milyon Euro değerindeki havuz projesinin tamamlanmasıyla suyun kullanılacağını ayrıca narenciye sektörüne hayat vereceğini vurguladı.