Perşembe, 16 Ağustos 2018 16:51

Kurban Bayramı Önlemleri

BASIN DUYURUSU

Kurban bayramı tatili süresince Belediye tarafından verilmekte olan hizmetlerin düzenli olarak sürdürülebilmesi amacı ile birtakım tedbirler alınmıştır. Ayrıca herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için ekiplerin çalışma gün ve saatleri düzenlenerek, nöbetçi ekipler devreye konmuştur.

Bayram Ödenekleri ve Bayramlaşma: Güzelyurt Belediyesi tarafından personele yönelik olarak yapılan bayramlık ödenekler, hiçbir mağduriyet yaşanmaması için 17 Ağustos 2018 Cuma günü ödenecektir. Belediye Başkanı personel ve Meclis Üyelerinin katılımı ile aynı gün saat 13:00’da bayramlaşma etkinliği düzenlenecektir.

Temizlik Hizmetleri: Kent yol, sokak ve caddelerin temizlik hizmetleri tüm tatil süresince kirliliğe meydan vermemek amacı ile yoğun olarak devam ettirilecektir.

• Ev ve işyeri atıkları: merkezde bulunan işyeri ve konutların atıkları tüm tatil süresince normal program aksatılmadan insanlarımızın rahatsız olmayacakları saatlerde ekiplerimiz tarafından kaldırılacaktır.

Su Hizmeti: Normal program dahilinde kentin tüm bölgelerindeki şebekeye 24 saat kesintisiz su verilmesine çalışılacak ayrıca herhangi bir şebeke arızasına karşı oluşturulan nöbetçi ekip tatil süresince devrede olacaktır.

Defin Hizmeti: Tüm mezarlıklar bayram ziyaretleri için kontrol ve bakımdan geçirildi. Ayrıca tatil süresince mezarlıklarda görevli personel bulundurulup hizmetlerin aksamadan verilmesi sağlanacaktır.

Kolluk Hizmetleri: Oluşabilecek sorun ve şikayetlere anında müdahale edilebilmesi amacı ile tatil süresince nöbetçi kolluk ekipleri görevlendirilmiştir.

Tartı Hizmeti: Tartı Merkezi, talep olmaması nedeni ile Bayram süresince kapalı bulundurulacak ve Bayram sonrası normal programa devam edilecektir. Tatil süresince 0533 834 95 07 numaralı telefon gelecek taleplere cevap verecektir.

Salhane Hizmetleri: Belediye kesimhanesinin kesim günlerinde bir değişikliğe gidilmiştir. Sektör elemanlarının talepleri doğrultusunda kesim günleri artırılmak sureti ile ihtiyaçları giderilmiştir.

20 Ağustos 2018 Pazartesi günü kurbanlık kesim için karantina açık bulundurulacak ve kurbanlık hayvan kabulü yapılacaktır. 21 Ağustos Salı bayramın birinci günü ve 22 Ağustos Çarşamba bayramın ikinci günü saat 07:00’den itibaren kurbanlık kesimler gerçekleştirilecektir.

Açık Pazar: Bayram sonrasına gelmesi nedeni ile 25 Ağustos Cumartesi günü Açık Pazar kurulacaktır.

Ulaşım Hizmetleri: Kalkanlı ODTÜ KK Kampusu ile Güzelyurt arasında ve Güzelyurt –Bostancı arasında kurulan ring hattı ihtiyaç doğrultusunda özel şirket tarafından sefer sayısı azaltılarak sürdürülecektir.

Yatırım ve Çalışmalar: Belediye tarafından sürdürülmekte olan yatırım, bakım ve onarım çalışmalarına bayramın üçüncü gününden itibaren devam edilecektir.

Vezne Hizmeti: Vatandaşların içme suyu ücreti ve/veya diğer ödemelerini gerçekleştirebilmsi ve/veya ön ödemeli sayaçlar için kontür yüklemesi yapabilmeleri için Güzelyurt Belediyesi Hizmet Binası’nda bulunan vezne, 20 Ağustos Arife günü, 23 Ağustos Perşembe ve 25 Ağustos Cumartesi günleri açık bulundurulup, 09:00-13:00 saatleri arasında hizmet vermesi sağlanacaktır.

Alınan tedbirlerin yanısıra tüm ihtiyaçlar ve şikayetler için 0548 829 3243, 0548 829 3245, 0548 829 3246 numaralı telefon hatları Bayram tatili süresince vatandaş şikayet ve isteklerini karşılamak ve hizmet vermek üzere tahsis edilmiştir.

Vatandaşın Kurban Bayramını kutlar, sağlıklı günler dileriz.

GÜZELYURT BELEDİYE BAŞKANLIĞI