Pazartesi, 08 Ekim 2018 14:22

GAZİLER 44 YIL SONRA YENİDEN KIBRIS’A GELDİ

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Keçiören Temsilciliği 44 yıl aradan sonre Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne geldi.

Keçiören Belediyesi Kıbrıs Barış Harekatı’nda bulunan gazilere yönelik 7-9 Ekim 2018 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs’a bir gezi organize etti.

Kardeş Belediye Güzelyurt Belediyesi evsahipliği’nde Güzelyurt’ta kalan gaziler, hem Güzelyurt Hem de Kıbrıs’ın tarihi ve turistik yerlerine ziyaretler gerçekleştirdi.

7 Ekim Pazar günü Ankara’dan ülkemize gelen gaziler ilk ziyaretlerini Cengiz Topel Anıtı’na gerçekleştirdi.  Gaziler bugünde Güzelyurt Açık Pazar, Barış İlkokulu, Güzelyurt Arkeoloji ve Doğa Müzesi , Ay Mamas Kilisesi, Güzelyurt Gençlik Merkezi ve  Kültür Evi’ni ziyaret etti.

ÖZÇINAR “VERDİĞİNİZ MÜCADELE UNUTULMAZ”

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar Gazileri Kültür evinde ağırlayarak, Kıbrıs Barış Harekatı’nda savaşan Gazilerin Kıbrıs Türk halkının varoluşunda verdiği mücadelenin unutulmaz olduğuna dikkat çekti. Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Keçiören Temsilciliği’ni Güzelyurt’ta ağırlamaktan büyük onur duyduğunu belirten Özçınar, organizasyonu gerçekleştiren Keçiören Belediyesi ile Güzelyurt Belediyesi’nin ilişkilerinin kardeşliğin ötesinde olduğuna vurgu yaptı.

Gaziler programları kapsamında öğleden sonra 14:30’da Tümen komutanını daha sonra da Mavi Köşk ve Karaoğlanoğlu Şehitliği’ni ziyaret edecek.

ÖZÇINAR “VERDİĞİNİZ MÜCADELE UNUTULMAZ”

Kıbrıs Tüp Bebeğim

Erbatu Estate