Perşembe, 15 Kasım 2018 17:09

Özçınar Cumhuriyet’in 35. Kuruluş Yıldönümü Törenine Katıldı

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 35. Kuruluş yıldönümü nedeniyle bugün Atatütk Anıtı önünde düzenlenen törene katıldı.

Güzelyurt’ta saat 14:00’da protokol sırasına göre çelenklerin konmasıyla başlayan Törende, bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından bayraklar göndere çekildi.

Buradaki tören  yıldönümü özel defterinin imzalanmasıyla sona erdi.

Arkeoloji Müzesi önünde devam eden yıldönümü kutlama töreni Protokol tarafından tören birliklerinin denetlenmesiyle başladı. Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri 49. Alay Komutanlığı adına Yüzbaşı Ferdi Behlül, Kaymakamlık adına Güzelyurt Türk Maarif Koleji Tarih Öğretmeni Selma Büyükoğlu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptılar. Tören, Türk Maarif Koleji öğrencilerinden Birge Gavani “Özgürlük Marşı” adlı şiir ve SEÇDER ekibinin halk dansları gösterisi ile devam etti.

Tören, resmi geçitle sona erdi.

Kıbrıs Tüp Bebeğim

Erbatu Estate