Perşembe, 04 Temmuz 2019 15:35

Dr. Alkan Şefik Kanısoy Sergisi Açıldı

Güzelyurt’ta uzun bir süre doktorluk mesleğini icra etmiş ve geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Dr. Alkan Kanısoy’un eserleri Festival kapsamında organize edilen Sergide sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Kent Merkezi Sergi Salonunda gerçekleşen Sergi açılışına Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Dr. Alkan Kanısoy’un eşi Gözen Kanısoy, çocukları ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar açılış öncesi yaptığı açıklamada ülke genelinde en güzel Sergi Salonu’na sahip olduklarına dikkat çekerek, sanat eserlerini kent halkıyla buluşturmak için çalışmalarının her zaman sürdürüleceğini ifade etti.

Serginin açılmasına katkı koyan Dr. Hüseyin Erçal’a ve Kanısoy Ailesine teşekkür eden Özçınar, Dr. Alkan Kanısoy’un emeklilik hayatında resme aldığı eserlerinin bölgede sergilenmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.  Özçınar, halkı kültür sanat alanında oluşturulan bu tip eserlere sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

Dr.Alkan Kanısoy’un oğlu Şefik Kanısoy da babasının erken vefatı nedeniyle yapmış olduğu eserleri sergileme imkanı bulamadığını ifade ederek, bugün bu güzel eserlerin sanatseverlerle buluşturmanın  mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Kent Müzesi ve Sergi Salonu’nda yer alan sergi, 7 Temmuz’a kadar 10.00-12.00, 16.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Kıbrıs Tüp Bebeğim

Erbatu Estate