Cuma, 15 Kasım 2019 16:47

Özçınar Cumhuriyet’in 36. Kuruluş Yıldönümü Törenine Katıld

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 36. kuruluş yıldönümü nedeniyle bugün Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene katıldı.
Güzelyurt’ta saat 14:00’da protokol sırasına göre çelenklerin konmasıyla başlayan Törende, bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından bayraklar göndere çekildi.
Buradaki tören yıldönümü özel defterinin imzalanmasıyla sona erdi.
Arkeoloji Müzesi önünde devam eden yıldönümü kutlama töreni Protokol tarafından tören birliklerinin denetlenmesiyle başladı.
Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri 49. Alay Komutanlığı adına Piyade Yüzbaşı Zeki Uçar, Kaymakamlık adına Şehit Turgut Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Düriye Taş günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptılar. Tören, Şehit Turgut Ortaokulu öğrencilerinden Eylül Cingöz “15 Kasım” adlı şiir ve SEÇ-DER ekibinin halk dansları gösterisi ile devam etti.
Tören, resmi geçitle sona erdi.