Salı, 19 Kasım 2019 12:02

KTBB Bosna’da Temaslarda Bulunuyor

Türk Dünyası Belediyeler Birliği’ne (TDBB) üye Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği (KTBB), Bosna Hersek’teki TDBB üyeleriyle temaslar gerçekleştiriliyor. KTBB Heyeti, ziyaretleri kapsamında ilk olarak Novi Grad Saraybosna Belediye Başkanı Semir Efendić ile biraraya geldi. Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği (KTBB) ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar başkanlığındaki heyette, Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler, Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orcan ile KTBB Genel Koordinatörü Hüseyin Köle yer alıyor.

KTBB Saraybosna Büyükşehir Belediyesi’ni Ziyaret Etti.

KTBB Heyeti Bosna Hersek’teki temaslarını sürdürüyor. Heyet bu kapsamda Saraybosna Büyükşehir Belediye Başkanı Abdulah Skaka ile biraraya geldi. KTBB ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Saraybosna Büyükşehir Belediyesi’ni ziyareti sırasında verdiği röportajda ise Bosna Hersek’te olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bosna Hersek ile ilgili izlenimlerinin sorulması üzerine Özçınar, buradaki gelişmeleri görmekten son derece mutlu olduğunu belirterek, KKTC’deki belediyeler olarak kendilerinin de bir takım çalışmalar içerisinde olduklarını söyledi. Çalışmalarını Bosna Hersek’teki belediyelerle ile işbirliğine dönüştürmek istediklerini dile getiren Özçınar, bunu sürekli kılmak arzusunda olduklarını ifade etti. Mahmut Özçınar, hedeflerinin ziyaret edecekleri belediyelerle KKTC’deki belediyelerin ilişkilerinin geliştirilmesi olduğunu kaydetti.

KTBB Heyeti, temasları çerçevesinde Mehmetçik Belediyesi’nin de kardeş şehri olan Stari Grad Belediye Başkanı İbrahim Hadzibajric ile biraraya gelerek,  Bosnalı Müslüman Boşnakların Lideri ve Bosna Hersek’in İlk Cumhurbaşkanı Aliya İzetbegoviç Müzesi ve Anıt Mezarını ziyaret etti.

KTBB ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar başkanlığındaki heyet, Goražde Belediye Başkanı Muhamed Ramović ile biraraya geldi. Başkan Muhamed Ramović ile Belediye Meclis Üyeleri ve diğer katılımcılara hitap eden Özçınar burada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, evsahipliğini üstlenen Ramović’e teşekkür etti.

KTBB Heyeti, Bosna savaşında Goražde şehrinde hayatını kaybeden 150 çocuğun anıtına çiçek bıraktı.