Cuma, 21 May 2021 13:17

Canaltay Özçınar’ı makamında Ziyaret Etti

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay bugün saat 10:30’da Güzelyurt Belediyesi ve K.T. Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Bakana Trafik Dairesi Müdürü Ahmet Aydın, Karayolları Dairesi Güzelyurt Şube Amiri Cemal Orakcıoğlu eşlik ederken, Belediye Meclis üyeleride hazır bulundu.

Görüşmede asfaltlama ve ışıklandırma konularında bölgesel eksiklikler gözden geçirilerek, yerel yönetim ve merkezi yapının işbirliği içerisinde ihtiyaçların  giderileceği vurgulandı.  

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar kabulde yaptığı açıklamada Resmiye Canaltay’ın ilçeleri ziyaret ederek sorunları yerinde incelemesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Özçınar bölgesel olarak devam eden projelerin gerek asfaltlama gerekse ışıklandırma ile ilgili eksikliklerin tamamlanması gerektiğine dikkat çekerek, öncelik olarak Lefke yolunun tamamlanması, Zümrütköy’ün asfatlanması,  ve Güneşköy’e hem asfalt hemde ışıklandırma yapılması gerektiğini savundu. Güzelyurt Belediyesi olarak bazı köylere asfaltlama yapıldığını anımsatarak Yerel yönetimlerle merkezi yapının işbirliği içerisinde ihtiyaçların giderileceğine olan inancını belirtti.

Resmiye Canaltay da Güzelyurt Belediyesi ve K. T. Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar’ın vizyon sahibi örnek bir belediye başkanı olduğunu ifade ederek başladığı sözlerine hükümetlerin bu bölgeye vereceği önemle daha da gelişeceğini söyledi.  

Özçınar’ın asfaltlama yönündeki ihtiyaçların giderilmesi konusunda gerekli işbirliğin yapılacağını kaydeden Canaltay ülke genelinde anayol kenarlarında, çember ve refüjlerde yaşanan ot sorununa değindi. Canaltay,  her belediyenin sınırları içerisinde bu görevi yerine getirdiğini ancak genel anlamda temizlik yapılabilmesi için Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı olarak Özçınar’dan destek istedi.  Otların özellikle trafiği olumsuz yönde etkilediği ve çevreyi kirlettiğine dikkat çeken Canaltay, pandemiden dolayı her yıl düzenli olarak yaptırılan temizlik kampanyalarının yapılamadığını hatırlattı.

Okunma 2145 defa

sikayet

gazete



Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi

Kıbrıs Tüp Bebek Hastanesi