Pazartesi, 30 Ağustos 2021 10:51

Özçınar 30 Ağustos Zafer Bayramı Töreni’ne Katıldı

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Güzelyurt’ta düzenlenen törene katıldı.

Güzelyurt Kaymakamlığı Karşısındaki Atatürk Anıtı önünde bugün saat 09:30’da gerçekleşen Tören protokol sırasına göre çelenklerin konulmasıyla başladı. İki dakikalık saygı duruşu, istiklal marşının okunmasının ardından bayrakların göndere çekilmesiyle Atatürk Anıtı önündeki tören sona erdi.

Güzelyurt’taki tören Güzelyurt Arkeoloji Müzesi önünde tören birliklerinin denetlenmesiyle devam etti. Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri 49. Piyade Alay Komutanlığı adına Piyade Teğmen Hasan Ay, Kaymakamlık adına Güzelyurt Kurtuluş Lisesi tarih Öğretmeni Ayşe Düzgün günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparken, Güzelyurt Kurtuluş Lisesi öğrencisi Hasan Alsakal da  “30 Ağustos”  adlı şiiri okudu. Konuşmalarda 30 Ağustos’un Türk ordusunun varlığına ve vatanına kastedenlere karşı direnerek kazandığı eşsiz bir zafer olduğu vurgulandı.

Tören resmi geçitle sona erdi.