Bu sayfayı yazdır
Salı, 07 Eylül 2021 13:57

İsfendiyar Açıksöz İçin Güzelyurt Belediyesi’nde Tören Düzenlendi

23.5.1976 - 24.6.1990 tarihlerinde Güzelyurt Belediye Başkanlığı yapan ve aynı zamanda bölge için büyük hizmetler veren değerli insan İsfendiyar Açıksöz bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze Tören programı kapsamında bugün saat 12:30’da Güzelyurt Belediye Başkanlığı önünde de tören düzenlendi.

Belediye Başkanlığı önündeki törene Başbakan Ersan Saner, Meclis Başkan Yardımcısı Armağan Candan, Meclis eski Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, çok sayıda milletvekili, Güzelyurt Kaymakamı Savaş Orakçıoğlu, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar,  Güzelyurt Belediyesi eski belediye başkanları, belediye meclis üyeleri,  çalışanları ve ailesi katıldı.

Başbakan Saner burada yaptığı konuşmada İsfendiyar Açıksöz ile 2006 yılında gerçekleşecek yerel yönetim seçimleri sürecinde kendisi ile tanışma fırsatı bulduğunu anlatarak,  Açıksöz’ün yerel yönetim anlayışı ile ilgili engin bilgilerini ve tecrübelerini kendi ile paylaştığını anımsattı. Açıksöz’ün yapmış olduğu eserlerin daha bir özenle anılacağına vurgu yapan Başbakan Saner tüm ülkeye ve ailesine başsağlığı diledi.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da Güzelyurt’un değerli bir başkanını, bir büyüğünü ve bir abisini kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadığını ifade ederek,  İsfendiyar Açıksöz’ün yol göstericiliği ile bu kentte isim yapmış çok değerli bir insan olduğunun önemini vurguladı.

Meclis Başkan Yardımcısı Armağan Candan, Parti Genel Sekreteri UBP Mağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu,  Güzelyurt İlçe Başkanı UBP Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz,  Sağlık eski Bakanı UBP Güzelyurt Milletvekili Ali Pilli, UBP Güzelyurt Bağımsız Milletvekili Hasan Büyükoğlu da kısa birer konuşma yaparak, duygu ve düşüncelerini aktardılar.

Okunma 2096 defa