Bu sayfayı yazdır
Çarşamba, 22 Haziran 2022 14:02

Atıksu Arıtma Tesisi Kapasite Artırımı Temel Atma Töreni Gerçekleşti

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Güzelyurt Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisinde kapasite artırımı temel atma töreni bugün gerçekleşti. Atık Su Arıtma Tesisi’nde düzenlenen törene Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar,  Avrupa Komisyonu Reform Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı ve Kıbrıs Çözüm Destek Birimi Başkanı Kjartan Björnsson, Proje Müdürü Alexandre Prieto. AB yetkilileri ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

Tören proje Müşaviri Mehmet Naci Çimen’in projeyi tanıtmasıyla başladı.

Kıbrıs Çözüm Destek Birimi Başkanı Kjartan Björnsson törende yaptığı konuşmada yeraltı suyu havzasını barındıran Güzelyurt’ta suların kirletilmesini önlemek amacıyla projenin geliştirildiğini ifade ederek, kapasite artırımı projesinin 15 ayda tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Proje Müdürü Alexandre Prieto  da Atık Su Arıtma Tesisi kapasite artırım projesinin Güzelyurt’ta artan nüfusun ve buna bağlı değişen ihtiyaçların karşılanması için önemli olduğunu belirtti. Prieto bu projenin toplulukların yaşam kalitelerini yükseltecek çevreyi koruyacak faydalı bir proje olduğunu vurguladı.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da projenin yeşili koruyan, üretmeyi ve geri dönüşümü barındırdığını kaydederek, projenin kent ve ülke için önemli olduğunu vurguladı.  Görevlerinin projenin sürdürülebilir olmasını sağlamak olduğunu ifade eden Özçınar, bunun da halkın projeyi sahiplenmesi, koruması ve katkı koymasından geçtiğine işaret etti.

Okunma 1891 defa