Perşembe, 23 Ocak 2020 12:01

Dursun Oğuz “Bir Damla Su Bile Bizim İçin Önemli”

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz beraberindeki heyetle birlikte  Güzelyurt Barajı ve Yeşilyurt’ta aşırı yağışlar nedeniyle patlayan derivasyon kanalı bölgesinde incelemelerde bulundu.    

Bakana ziyarette Güzelyurt Kaymakamı Savaş Orakçıoğlu, Lefke Kaymakamı Sadi Güneş, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Su İşleri Dairesi Müdürü Tarkan Çeki, Su İşleri Dairesi bölge Sorumlusu Tahir Soyer ve Bakanlık Danışmanı Ozan Özuyanık eşlik etti.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz ilk olarak Güzelyurt Derivasyonuna giderek burada incelemelerde bulundu. Oğuz derivasyonda biriken suyun maksimum düzeyde korunması yönünde Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ile fikir alışverişinde bulundu.

Oğuz burada basına yaptığı açıklamada yağışlar sonrası oluşan son durumu değerlendirmek ve yerinde incelemek üzere bugün Güzelyurt’u ziyaret ettiklerini belirtti. Ekonomik değeri yüksek olan suyun bir damlasının bile kendileri için çok önemli olduğunun altını çizen Bakan Oğuz, Derivasyonda biriken suların en yüksek seviyede nasıl korunabilir noktasında Özçınar ile fikir alışverişinde bulunduklarını kaydetti. Oğuz,  şu anda Güzelyurt derivasyonundan bir damla suyun bile denize akmadığının altını çizdi.

Yeşilyurt'ta derivasyon kanalında oluşan patlağın tamiri için bakanlığın gerekli çalışmayı yürüttüğünü de kaydeden Dursun Oğuz, suyun yeniden Güzelyurt Derivasyonuna akışının yeniden sağlanması için çalıştıklarını söyledi.

Okunma 4114 defa

sikayet

gazete



Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi

Kıbrıs Tüp Bebek Hastanesi