Pazartesi, 15 Kasım 2021 18:18

Özçınar Cumhuriyet’in 38. Kuruluş Yıldönümü Törenine Katıldı

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 38. kuruluş yıldönümü nedeniyle bugün Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene katıldı.

Güzelyurt’ta saat 10:00’da protokol sırasına göre çelenklerin konmasıyla başlayan Törende, bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından bayraklar göndere çekildi.

Buradaki tören yıldönümü özel defterinin imzalanmasıyla sona erdi.

Özçınar yıldönümü özel defterine şunları yazdı; “Ulu Önder Atatürk’ün huzurunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 38. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. “ Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir, ben milletin en büyük ve ecdadımın en değerli mirası olan bağımsızlık aşkıyla dolu bir adamım” diyen ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü onun kahraman silah arkadaşlarını ve bugüne kadar canını bu ülke toprakları için hiç düşünmeden veren şehitlerimizi rahmetle anar, bu ülke için kanını seve seve akıtan mücahitlerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bu mutlu günümüzde huzurunuzda olmanın mutluluğu ile halkımızın bayramını kutluyorum.

Arkeoloji Müzesi önünde devam eden yıldönümü kutlama töreni Protokol tarafından tören birliklerinin denetlenmesiyle başladı.

  1. Piyade Alay Komutanlığı Piyade Teğmen Mesut Çakmak, Kaymakamlık adına Şehit Turgut Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Fikriye Seferler günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptılar. Konuşmalarda 1963-1974 yılları arasında Kıbrıs Türk halkının verdiği varoluş mücadelesi ve 15 Kasım 1983 tarihinde kurulan KKTC’nin Kıbrıs Türk halkı için önemi vurgulandı.

Tören, Şehit Turgut Ortaokulu öğrencilerinden Görkem Pınar’ın  “15 Kasım” adlı şiiri okumasının ardından Güzelyurt Belediyesi Halk Dansları ekibinin halk dansları gösterisi ile devam etti.

Tören, resmi geçitle sona erdi.  

Okunma 1460 defa

sikayet

gazete



Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi

Kıbrıs Tüp Bebek Hastanesi