Cumartesi, 23 Temmuz 2022 12:25

“1.Güzelyurt Sanat Buluşması” kapsamında yapılan eserlerin yer aldı sergi açıldı

                        

Güzelyurt Belediyesi ve Dr. Arif Albayrak’ın birlikte organize ettiği 1. Güzelyurt Sanat Buluşması” etkinliği kapsamında sanatçıların yaptığı eserlerin yer aldığı sergi açılışı bugün gerçekleşti.

Açılış Güzelyurt Sergi Salonu’nda saat 10.00’da Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın katılımıyla yapıldı.

ALBAYRAK

Dr. Arif Albayrak açılış öncesi yaptığı konuşmada Güzelyurt Belediyesi’nin himayelerinde gerçekleşen 1. Güzelyurt Sanat Buluşması” etkinliği kapsamında 1 hafta boyunca sanatçıların yaptığı eserlerin bugün sergilendiğini belirterek, bu eserlerin Güzelyurt’ta değer bulacağına olan inancını belirtti. İmkanlar doğrultusunda etkinliği sürdürülebilir olmasını arzu ettiğini söyleyen Albayrak, Güzelyurt Belediyesi’ne teşekkür etti.

ÖZÇINAR

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da konuşmasında  Dr. Arif Albayrak ile bu organizasyonu gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek. 1.Güzelyurt Sanat Buluşması etkinliğini geleneksel hale getirerek uluslararası bir boyuta taşıma hedefinde olduklarını belirtti. Sanatın ve sanatçının desteklenmesi gerektiğine olan inancını belirten Özçınar, kentteki sanat alanındaki etkinliklerin daha sık düzenlenmesi hedefinde olduklarına dikkat çekti.

 

TATAR

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da hem yerli hem de Türkiye’den gelen sanatçıların bir arada olmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, bu organizasyonu üstlenen Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ve Arif Albayrak’a teşekkür etti.

Güzelyurt’un su kaynakları ve narenciyesi ile çok önemli müstesna bir bölge olduğunu vurgulayan Tatar, Güzelyurt’un hak ettiği değeri iyi bir beledi hizmetle alabileceğine olan inancını belirtti. Cumhurbaşkanı Tatar ayrıca Ukrayna ve Rusya arasında imzalanan tahıl sevkiyatı anlaşmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişimlerinin savaş nedeniyle gıda sunulmasında yaşanan sıkıntıların giderilmesi yönünde çok önemli bir adım olduğunun altını çizdi.

18-23 Temmuz 2022 tarihleri arasında Güzelyurt AKM’de gerçekleşen 1. Güzelyurt Sanat Buluşması” etkinliği kapsamında sanatçılarımız yaptığı eserler bir hafta boyunca Güzelyurt Sergi Salonu’nda sergilenecek.

Sanat Buluşması kapsamında özgün, soyut çalışmaların yanında tarih eserler ve portakal sembollerine de yer veren sanatçılarımız eserlerinde akrilik tekniği kullandı.

Güzelyurt Sergi Salon’undaki sergi 25-30 Temmuz 2022 tarihlerinde 09.00-13.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Sergide Çise Özılgaz, Dr. Dolgun Dalgıçoğlu, Emrah Ruh, Gül Öztürkmen Demir, Hamiyet Köseoğlu, Hülya Sezgin, Mehmet Ulubatlı, Mustafa Köseoğlu, Nihat Metti, Nuray Üncü, Rahime Baş Akalın, Prof. Tolga Akalın, Hascen Esenyel, Nesrin Atılgan Anı, Mustafa Cihangir, Dr. Arif Albayrak’ın eserleri yer alıyor

Açılışta ayrıca 1. Güzelyurt Sanat Buluşmasına katılan sanatçılara plaket ve katılım belgesi takdim edildi.

Okunma 1553 defa

sikayet

gazete



Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi

Kıbrıs Tüp Bebek Hastanesi