Cuma, 19 May 2023 11:02

Özçınar Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Törenine Katıldı

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar bugün saat 09.00 'da Güzelyurt Atatürk Anıtı önünde düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. Yıl kutlama törenine katıldı.

Protokol sırasına göre anıta çelenklerin konulmasıyla başlayan törende 1 dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Buradaki törenin ardından protokol ve okullardan oluşan öğrenci grubu Festival alanındaki Amfi Tiyatroya kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

Amfi Tiyatroda devam eden kutlama töreninde Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri 49. Piyade Alay Komutanlığı adına Piyade Teğmen Alp Eren Peker, Kaymakamlık adına Kurtuluş Lisesi Tarih Öğretmeni Ayşe Düzgün günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptılar. Atatürk’ün en büyük eseri olan “Cumhuriyetin” gençlerin sahip çıkmasının vurgulandığı törende şiirler okunurken, Güzelyurt Belediyesi Halk Dansları, Şehit Turgut Ortaokulu bando ekibi ve tüm okulların gösterileri yer aldı.