Pazartesi, 29 Temmuz 2024 10:47

“3. Uluslararası Güzelyurt Sanat Buluşması" Sergisi Açıldı

“3. Uluslararası Güzelyurt Sanat Buluşması” kapsamında sanatçıların çalıştayda çizdiği resimlerin yer aldığı sergi Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın katılımıyla açıldı.

Güzelyurt Belediyesi Sergi Salon’unda yer alan sergi 15 gün süresince 10.00-12.00 ve 13.00- 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Güzelyurt Belediyesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Uluslararası Güzelyurt Sanat Buluşması  21-28 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleşti.  Sanat Buluşması kapsamında sanatçıların bir hafta boyunca AKM’de gerçekleşen çalıştayda çizdiği resimlerin yer aldığı sergi 27 Temmuz 2024 Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın katılımıyla açıldı.Sergiye, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, UBP Güzelyurt Milletvekili Ziya Öztürkler ve sanatseverler katıldı.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar açılışta yaptığı konuşmada Uluslararası Güzelyurt Sanat Buluşması organizasyonunu üçüncü kez gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, katılımcı sanatçıların güzel eserlerini bizlerle paylaştıklarını söyledi. Etkinliğin uluslararası olması bakımından ülkemizin ve bölgemizin tanıtımı anlamında önemine değinen Özçınar, bu eserleri gelecek nesillere aktarabilme noktasına taşımak istediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin güzel kentinde sanat faaliyetlerinin olmasının ve devam etmesinin hepimizin arzusu olduğunu kaydederek, bu ülkede bu topraklarda izolasyonlar altında hala daha acımasızca insan hakları  ihlalleriyle boğuşan ve direnen halkın ne kadar evrensel ve çağdaş bir dille kendimizi bütün dünyaya tanıtmakta olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi. .

Sanatın geçmiş ile gelecek arasında oluşan bir köprü olduğuna dikkat çeken Tatar sergide yer alan eserlerin bizleri geleceğe taşıyacağını vurguladı.

Güzelyurt gelişmeye devam ettiğine, suyu, tarımı ve  narenciyesiyle ile hepimizin geleceğe iftiharla taşıyacağı bir bölge olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı organizayona katılan birbirinden değerli sanatçılara teşekkür etti.  

Açılışta tüm sanatçılara plaket ve katılım belgesi takdim edildi. Dr. Arif Albayrak ve Mustafa Cihangir‘in küratörlüğünde ve Hascen Doğan Esenyel’in koordinatörlüğünde organize edilen Sanat Buluşmasında yerli sanatçılarımız yanında Türkiye, İran, Rusya ve Kazakistan’dan sanatçılar yer aldı.

Okunma 425 defa

sikayet

gazete



Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi

Bicare Sigorta