Monday, 16 May 2022 13:06

ÖZÇINAR “BÖLGEYE GÜZEL BİR ESER KAZANDIRILDI”

Uzun yıllardır Festival Park alanında yer alan Güzelyurt Belediyesi’ne ait tarihi tren lokomotifi restore edilen Güzelyurt Tren İstasyonu’nun bahçesi’ne yerleştirildi.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar konuyla ilgili yaptığı açıklamada restore edilen Güzelyurt Tren İstasyonu ile bölgeye güzel bir eser kazandırıldığını kaydederek, bundan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Özçınar Turizm Bakanlığı ile Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin talebi üzerine ilk olarak tren istasyonu içerisindeki işyeri kullanıcılarının başka yere taşınması için Belediye tarafından gerekli çalışmanın yapıldığını ifade etti.

Tren istasyonunda makinist ve oto elektrikçi bulunduğunu anımsatan Özçınar, kirlilik oluşturan bu işyerlerinin yapılan istişareler neticesinde başka bir bölgeye taşınmasında gerekli tüm katkıların yapıldığına işaret etti.

Özçınar, Turizm Bakanlığı ve Eski Erserler Müzeler Dairesi’nin talebi üzerine uzun yıllardır Festival Parkı’nda bulunan Güzelyurt Belediyesi’ne ait trenin sergilenmesi amacı ile Güzelyurt Tren İstasyonu’nun bahçesi’ne yerleştirildiğini söyledi.

Read 1560 times

sikayet

newspaper



Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi

Kıbrıs Tüp Bebek Hastanesi