Wednesday, 02 November 2022 17:42

Tarım Bakanı Dursun Oğuz ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar Efeler’den Güzelyurt’a Uzanan Enginarın Yolcuğu’ adlı projeyi yerinde inceledi

Tarım ve Orman Bakanı Dursun Oğuz, Güzelyurt Belediyesi, Efeler Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında ‘Efeler’den Güzelyurt’a Uzanan Enginarın Yolcuğu’ adlı proje kapsamında enginarların ekildiği alanda incelemelerde bulundu.

Oğuz, Güzelyurt Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisinin büyük hizmet verdiğine dikkat çekerek, atıksuyun tarımda kullanılmasının da ayrıca ekonomik açıdan büyük önem arz ettiğini vurguladı. Dursun Oğuz Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ile birlikte bugün saat 11:00’da Yayla bölgesinde bulunan Arıtma Tesisi yanında oluşturulan enginarların ekildiği alanda incelemelerde bulunarak, Güzelyurt Meslek Lisesi öğrencileriyle birlikte enginar fidelerine gübreleme işlemi gerçekleştirdi.  Bu tür projelerle daha aktif üreticiler yetişeceğine olan inancını belirten Bakan Oğuz, enginar projesinin Güzelyurt ve ülke için örnek teşkil edeceğini söyledi. Güzelyurt’un alternatif ürünlerle tüm yıl boyunca tarımsal faaliyete devam etmesi gerektiğini vurgulayan Oğuz, üretim ve üreticin her zaman yanında olacağına işaret etti. Suyun hayat olduğunu ve atık suyun değerlendirilmesinin önemine bir kez daha değinen Oğuz,  Güzelyurt ve ülke adına Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’a teşekkür etti.

Özçınar

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da yaptığı konuşmada 2020 yılında atık suyun tarımda kullanılması projesinin hayata geçmesiyle tesis etrafında buluna 14 dönümlük arazide narenciye, nar ve zeytin ağaçlarının yer aldığı örnek bahçe oluşturulduğunu anlattı.

Türkiye Belediyeler Birliği ile Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği arasında imzalanan protokol dahilinde, Aydın-Efeler Belediyesi ile ortak yürütülen “Efeler’den Güzelyurt’a Uzanan Enginarın Yolcuğu” adlı proje ile enginar pilot uygulamasına başladıklarını ve pazarlama örneği oluşturmak istediklerini söyledi.  Güzelyurt’un bir tarım şehri olduğunu ve pandemi sonrası gıda fiyatlarının artış göstermesiyle üretimin öneminin arttığına dikkat çekti.

Özçınar bu tür projelerle Meslek Lisesi öğrencilerine de yeni çalışma alanları yaratılmış olacağını söyleyerek, bu projeye en başından beri destek belirten Tarım Bakanı Dursun Oğuz’a teşekkür etti.  

Read 1287 times

sikayet

newspaper



Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi

Kıbrıs Tüp Bebek Hastanesi