Friday, 10 March 2023 11:27

Malya Şehitleri Anıldı

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar bugün saat 09.00’da Aydınköy’de Malya Şehitleri Anıtı’nda düzenlene anma törenine katıldı.

Törene, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Zorlu Topaloğlu,  Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı temsilcileri, İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, CTP Güzelyurt Milletvekili Armağan Candan, Güzelyurt Kaymakamı Savaş Orakçıoğlu, kurum, kuruluş, muharip dernek temsilcileri ve okullar katıldı.

Protokol sırasına göre anıta çelenklerin konulmasıyla başlayan törende, saygı duruşu, saygı atışı yapılarak,  İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Aydınköy İlkokulu Öğretmeni Ahmet Baydar, birer konuşma yaptı.

Konuşmaların yanında, Aydınköy İlkokulu öğrencileri tarafından günün anlam ve önemini ifade eden şiirler okundu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar törende yaptığı konuşmada Anavatan Türkiye’de yaşanan büyük depremden dolayı duyduğu üzüntüyü bir kez daha ifade ederek, hayatlarını kaybeden melekler takımına, öğretmen ve velilerine Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. Melekler takımının asla unutulmayacağını ve unutturulmayacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, bu felaketin bir kez daha yaşanmamasını temenni etti.

BM Güvenlik Konseyi'nin 4 Mart 1964 tarihli 186 sayılı kararına değinen Cumhurbaşkanı Tatar, bu kararla birlikte Kıbrıs Türk toplumuna yapılan haksızlıkların bugün Kıbrıs sorununun devam etmesinin sebebi olduğunu kaydetti ve Kıbrıs’ta bir anlaşma olacaksa bunun egemen eşitliğin tanınmadan olamayacağını bir kez daha vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, bugün varlığımızı canlarını ile ödeyen şehitlerimizin sayesinde sürdürdüğümüzü anımsatarak, tüm şehitlere bir kez daha Allah’tan rahmet diledi.

Read 1062 times

sikayet

newspaper