Monday, 17 April 2023 13:48

“Sümer Ezgü Kıbrıs’ın kültürünü tanıtacak”

Türk Halk Müziği Sanatçısı Sümer Ezgü KKTC’nin kültürünü ve türkülerini tanıtmak amacı ile ülkemizde bulunuyor.

Sümer Ezgü sunumuyla TRT1 ekranlarında yayınlanan “Sümer Ezgü ile Anadolu’dan Geldik “ adlı programının çekimleri için Güzelyurt Belediyesi Kültür Evi’ni kullanılıyor.

Sümer Ezgü çekimler kapsamında bugün Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ile Kültür Evi’nde bir araya geldi.  Ezgü çekimler sırasında basına yaptıkları kısa açıklamada programa ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’a teşekkür ederek, Kıbrıs’ı kültürünü, türkülerini, danslarını ve folklorünü ön plana çıkarmak için seçtiğini kaydetti.  Bu değerleri ön plana çıkarmanın önemini vurgulayan Ezgü, Kıbrıs’ın kültürel açıdan çok geniş bir kaynağa sahip olduğunu söyledi.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da narenciyenin merkezinde kültürel zenginliği olan Güzelyurt’u seçen Sümer Ezgü’ye teşekkür ederek, kültürel zenginliğimizi tanıtma anlamında önemli program olduğuna dikkat çekti. Özçınar Türk halk müziği sanatçısı Sümer Ezgü’yü bölgemizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, sanatçıya sepette portakal takdim etti.

KKTC’nin kültürünü ve geleneksel özelliklerini tanıtacak programda yerli sanatçılarada yer verilecek.

Read 1110 times

sikayet

newspaper



Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi

Kıbrıs Tüp Bebek Hastanesi